Få verden ind i skolen og skolen ud i verden. Crossing Borders faciliterer workshops og temadage for grundskoler, gymnasier og efterskoler – på skolen eller i Humlebæk, hvor vi deler kontor og undervisningsfaciliteter med Skolen i Virkeligheden. For mere information og booking, kontakt os på 21 63 94 32 eller send os en e-mail på skole@crossingborders.dk – vi glæder os til at tale om muligheder og samarbejde med jer inden for følgende temaer:

forside-school-services

Download vores skolefolder ved at klikke på billedet eller her.

 – Klimaet og vores jord– Globale hotspots

– Flygtninge og migration

– Europa og demokrat

– FNs verdensmål

– Grønt Iværksætteri i globalt perspektiv

Vores ambition er at engagere børn og unge i den globale verden omkring os og skabe større interkulturel forståelse på tværs af grænser, kulturer og skolesystemer. Øget globalisering, hastige klimaforandringer og voksende flygtningestrømme gør at børn og unges forståelse for konflikter og udfordringer i verden er af stigende vigtighed. Men der er ikke kun tale om problemer – det er også en verden med nye muligheder.

citat-aalborg-kommune

Det særlige ved vores workshops er at de gennemføres af højt kvalificerede undervisere med udenlandsk baggrund, global erfaring og et eget speciale. Og det er netop mødet i øjenhøjde med unge fra andre lande, og deres personlige fortælling, som gør vores workshops til en stærk og autentisk oplevelse eleverne husker.

Projekter

Hos Crossing Borders arbejder vi også med forskellige projekter, hvor skoler og gymnasier indgår som partnere. Her får vi ofte mulighed for at tilbyde et antal elever og evt. lærer gratis rejser for workshops og mødet med unge i andre lande.

Great Debate Camp er et talentprogram faciliteret af Crossing Borders, hvor talentfulde elever fra forskellige skoler og kommuner lærer at debattere og tale offentligt om vigtige globale temaer som fx miljø, sociale medier og globalisering. Programmet motiverer således til globalt udsyn, fremmer selvtilliden, inspirerer til aktivt borgerskab og hjælper eleverne til at formulere populære synspunkter i fx aktuelle debatter. Igennem hele camp’en, der typisk forløber over en weekend, undervises eleverne i retorik og udvikler deres debatteknik og præsentations- og talefærdigheder. Programmet gennemføres samtidigt på engelsk, så elevernes talefærdigheder på engelsk også trænes. Skriv til os på skole@crossingborders.dk hvis du er interesseret i dette projekt.

Teachers Conference Den nuværende tilstrømning af flygtninge og migranter til Europa har skabt store udfordringer for det europæiske kontinent. Udfordringer der især viser sig i uddannelsessystemet, et system der i forvejen er under pres pga. nedskæringer og overbebyrdede skolelærere. De relativt homogene danske skoler har ikke haft mulighed for at forberede sig på denne uventede tilstrømning af flygtninge- og migrantbørn og skolerne har derfor ikke været rustet til at integrere disse særligt udsatte elever. Dette har skabt et øget behov for lærere og skoleledere med viden om netop dette område. Derfor, motiveret af vores mission om at uddanne morgendagens unge globale borgere, er temaet for vores konference i efteråret 2017 “Flygtninge og Migranter i Klasseværelset” for at arbejde mod en bedre inklusion af migration i undervisningen. Skriv til os på skole@crossingborders.dk hvis du gerne vil være sikker på at modtage en invitation til vores konference.

Learn more about our workshops